Matte lak

  • 2989 | geborsteld – prijsgroep C
  • 990 | geschraapt en/of slijtranden – prijsgroep C
  • 989 | glad – prijsgroep B

Let op!
– Dit is een Exclusive kleur. Deze kleur is mogelijk op de collecties Junite, Made (Slim), salontafels en eettafels en stoelen.
– Let op! De foto is een kleurindicatie, de kleur op een meubel kan afwijken.

BKS 989

Bij kleur 989 worden de meubelen eerst voorzien van:

  1. Een geschraapt bovenblad: het blad wordt handmatig met een schaaf bewerkt om het een oude, doorleefde en ambachtelijke uitstraling te geven (dit geldt niet voor hoge kasten).
  2. Slijtranden: de scherpe randen en hoeken worden onregelmatig bewerkt om de meubelen een oude, doorleefde en ambachtelijke uitstraling te geven.

Het is ook mogelijk om voor één van de twee van deze punten te kiezen.

BKS 990

Bij kleur 990 is het meubel glad afgewerkt.

BKS 2989

Bij de kleur 2989 worden de meubelen voorzien van een geborstelde afwerking.

Afwerking

Bij deze kleuren worden de meubelen gelakt, geschuurd en afgelakt met een matte 2-componentenlak. Door deze aflak behoudt het hout haar natuurlijke uitstraling.

Onderhoud

De meubelen in kleuren 989/990/2989 kunnen worden schoongemaakt met een vochtige doek (eventueel met een zacht schoonmaakmiddel) en daarna met een droge doek worden na gewreven.

Door de matte afwerking kan het zijn dat er door het gebruik glansstrepen en vetvlekken ontstaan. Deze zijn vooral goed te zien bij veel zonlicht. Als deze glansstrepen en vetvlekken ontstaan kunt u de meubelen reinigen met het onderhoudsmiddel Matt Polish Wood Care Kit van Oranje Furniture Care.

Geen hete/warme voorwerpen op het meubel plaatsen. Gebruik altijd een onderzetter.