Olie

  • 317 | geschraapt – prijsgroep B
  • 318 | glad – prijsgroep A

*Let op! De foto is een kleurindicatie, de kleur op een meubel kan afwijken.

BKS 317

Bij kleur 317 worden de meubelen eerst voorzien van:

  1. Een geschraapt bovenblad: het blad wordt handmatig met een schaaf bewerkt om het een oude, doorleefde en ambachtelijke uitstraling te geven (dit geldt niet voor hoge kasten).
  2. Slijtranden: de scherpe randen en hoeken worden onregelmatig bewerkt om het een oude, doorleefde en ambachtelijke uitstraling te geven.

Het is ook mogelijk om voor één van deze punten te kiezen.

BKS 318

Bij kleur 318 is het meubel glad afgewerkt.

Afwerking

Bij deze kleur worden de meubelen 2 maal in sterke, witte olie gezet.

Onderhoud

Bij normaal gebruik kunnen praktisch alle vlekken worden verwijderd met een vochtige doek. Gebruik geen vervloedige hoeveelheid water. Bij vlekken (bijv. koffie) de meubelen altijd zo snel mogelijk afnemen met een vochtige doek. Mochten de meubelen na verloop van tijd moeilijker schoon te krijgen zijn of een ‘schraal’ uiterlijk vertonen, dan kunt u ze een opknapbeurt geven met Greenfi x White van Oranje. Vraag ernaar bij uw dealer.

De meubelen zijn afgewerkt met witte olie. Indien er hardnekkige vlekken ontstaan, die niet te verwijderen zijn met een vochtige doek, kunt u de meubelen licht opschuren en daarna opnieuw in de witte olie zetten. Dit vergt wel enige vorm van professionaliteit. We adviseren om altijd de volledige oppervlakte te behandelen.

Geen hete/warme voorwerpen op de meubelen plaatsen.
Gebruik altijd een onderzetter.

Pas op met voorwerpen die op rubberen doppen staan. Deze doppen bevatten een weekmaker die agressief reageert op de olie en daarin vlekken veroorzaakt die niet meer verwijderd kunnen worden. Advies: vervang rubberen doppen door viltdoppen.